Flag

Citrónový chlebíček se sněhovou pokrývkou

8 porcí
Jednoduché
70
Zasněžený chlebíček, který nádherně doplní váš slavnostní stůl.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
130 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
100 gcukr
3 ksžloutek
50 mlolej
40 mlmléko polotučné
30 mlcitrónová šťáva
3 ksbílek
Na náplň
3 PLLemon Curd - Citrónový krém
Na ozdobení
120 gcukr
30 mlvoda
2 ksbílek
Ještě potřebujeme
forma na srnčí hřbet (30 x 10 cm)
elektrický ruční šlehač
flambovací pistole
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme žloutky, olej, mléko a citrónovou šťávu. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Chlebíček necháme vychladnout.

3

Po vychladnutí chlebíček jednou podélně rozřízneme a potřeme citrónovým krémem.

4

Na ozdobu v kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup. V míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Sirup přilíváme za stálého šlehání do sněhu. Sněhem pomocí lžíce vytvoříme na povrchu chlebíčku pusinky. Pomocí flambovací pistole pusinky ožehneme, aby získali nahnědlou barvu.