Na krém v kastrůlku zahřejeme smetanu. Vložíme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání necháme čokoládu zcela rozpustit. Odstavíme a necháme asi 10 minut zchladnout. Poté přidáme mascarpone a důkladně zamícháme. Krém uložíme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout. Poté jím naplníme cukrářský sáček.
Na přípravu náplně kadaif nakrájíme na malé kousky a na másle ho opražíme do zlatova. Odložíme a necháme zchladnout. Poté ho přeneseme do mísy. Přidáme pistáciový krém a pastu a vymícháme na hladkou hmotu.
Na přípravu korpusu v míse vyšleháme žloutky s cukrem, máslem a čokoládou šlehačem do pěny. Přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Po upečení korpus necháme asi 10 minut zchladnout. Poté vyklopíme na dortový podnos a povrch zvlhčíme mlékem.
Na korpus naneseme náplň a uhladíme. Poté ozdobíme celý povrch krémem.
Koláč posypeme pistáciemi a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení