Flag

Dýňovojablečný perníkový štrůdl

asi 12 porcí
Jednoduché
60
Voňavý podzimní štrůdl s Perníkovým kořením Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
500 gdýně hokkaido
3 ksjablek
100 gcukr
1 zarovnaná KLPerníkové koření Dr. Oetker
2 PLmed tekutý
3 PLrozinky
4 PLořechy vlašské nasekané
Na těsto
350 glistové těsto
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí rozšlehané
4 PLořechy vlašské nasekané
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně dýni a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou tekutinu a vložíme do mísy. Přidáme cukr, koření, med, rozinky a ořechy a důkladně promícháme.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Na plát naneseme náplň, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy a na několika místech propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: asi 170 °C

Horkovzdušná trouba: asi 150 °C

4

Štrůdl necháme vychladnout.