Flag

Jahodové perníkové dortíčky

4 ks
Středně obtížné
55
Perník a Jahodová náplň Dr. Oetker v lahodném propojení.
Přísady
Příprava
Náš tip
Dortíčky si můžete připravit také malinové, s Malinovou náplní Dr. Oetker a čerstvými malinami.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníPerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmetana ke šlehání 33%
8 ksjahody čerstvé
Na polití a ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
4 kusůjahody čerstvé velké
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování (ø 8 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme směs se smetanou elektrickým ručním šlehače na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Jahody nakrájíme na malé kousky.

4

Z upečeného a vychladlého perníku vykrojíme pomocí vykrajovátka 12 stejných koleček. Vždy 3 kolečka slepíme náplní a každou vrstvu posypeme nakrájenými jahodami. Zbytkem náplně potřeme povrch a strany dortíčků a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

5

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch dortíčků polijeme a necháme polevu stékat po stranách. Ve zbylé polevě namočíme polovinu jahod a dortíčky dozdobíme. Necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Dortíčky si můžete připravit také malinové, s Malinovou náplní Dr. Oetker a čerstvými malinami.