
Jahodovo-rebarborový džem
Přísady
Příprava:
Do hrnce vložíme jahody a rebarboru nakrájené na menší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Smícháme ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbytek cukru, opět přivedeme do varu a za stálého míchání důkladně povaříme 5 minut.
Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.
Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.
Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.
Související recepty

Jahodovo-malinový džem

Třešňovo-levandulový sirup

Jahodovo růžový sirup

Malinovo meruňkový džem

Jahodovo-multivitamínový džem

Jahodovo-rybízový džem - klasický
