
Jahodový proteinový cheesecake
Přísady
Příprava:
Na přípravu korpusu v míse metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem, kakaem, pudingovým práškem, cukrem a bílky. Naneseme do vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Poté teplotu v troubě snížíme na 130 °C a ještě pečeme asi 35 minut.
Korpus necháme zchladnout.
Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a přidáme do něj dřeň z vanilkového lusku. Na korpus naneseme podélně rozříznuté banán, zalejeme horkým pudingem, uhladíme a necháme vychladnout.
Na ozdobení očistíme jahody a nakrájené na plátky je naneseme na povrch cheesecaku. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a jahody zalejeme. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty

Pudingovo-jablkový rybník

Růže v košíčku

Švestkový koláč s křupavou drobenkou

Čokoládový krémeš

Jahodový plameňák

Jahodový sněhový dort
