
Kakaová roláda s malinovou náplní
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni směs s vodou, olejem a vejci podle návodu na obale a přidáme kakao. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 7 - 10 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 200 °C
Teplota trouby s větrákem: 180 °C
Po vyjmutí z trouby plát překlopíme na nový pocukrovaný papír na pečení a papír, na kterém se plát pekl, odstraníme. Plát spolu s pocukrovaným papírem na pečení zarolujeme, můžeme zabalit do vlhké utěrky a necháme zcela vychladnout.
Na přípravu náplně připravíme náplň podle návodu na obale.
Po vychladnutí plát rozbalíme a odstraníme papír na pečení. Potřeme náplní a zarolujeme.
Roládu uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.
Související recepty

Makové krémové řezy

Malinová roláda se šlehačkou

Fit Perník s vanilkovým tvarohem a kakaovými boby

Francouzské krémeše

Kakaová bábovka z červené řepy

Kakaová vosí hnízda s marcipánem
