Flag

Křehké skořicové placičky

asi 24 - 26 kusů
Jednoduché
20
voňavé
Přísady
Příprava
Náš tip
Nejlépe chutnají čerstvé, ale dají se i dobře i zamrazovat.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
100 gmandle oloupaných a opražených
250 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gcukr třtinový
150 gmáslo změklého
1 ksvejce slepičí
Na posypání
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta oloupané mandle opražíme a necháme vychladnout.

2

Do mísy vložíme mouku a přidáme kypřící prášek, mandle, cukr, máslo a vejce. Vypracujeme ručně tuhé těsto, které rozdělíme na 24 až 26 kousků. Z každého kousku v dlani uhněteme kuličku, kterou dlaní zmáčkneme na placičku o průměru asi 6 cm (výška asi 2 cm).

3

Placičky obalujeme ve skořicovém cukru a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 - 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Upečené placičky posypeme zbylým skořicovým cukrem a necháme je na mřížce vychladnout.

Náš tip

  • Nejlépe chutnají čerstvé, ale dají se i dobře i zamrazovat.