
Perníkové cupcakes s kakaovým fondánem
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, cukry, solí a kořením. Přidáme olej a vejce a důkladně vše vymícháme dohladka. Těsto naneseme do papírových košíčků ve formě na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 170 °C
Teplota trouby s větrákem: 150 °C
Muffiny necháme vychladnout.
Na přípravu krému v míse vyšleháme sýr s máslem, cukrem, dření s lusku a skořici elektrickým ručním šlehačem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme ho na povrch muffinů.
Na ozdobení pomocí válečku vyválíme fondán a marcipán na pláty a pomocí formiček z nich vykrájíme hvězdičky, kterými ozdobíme cupcakes.
Související recepty

Čokoládové buchtičky

Pavlova s ovocem a černým kakaem

Jahodové dortíky

Krtkův dort – Opice

Perníkové cookies s polevou

Perníkové cupcakes s karamelovým krémem
