
Růžová bábovka s brusinkami
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně na nejnižším stupni zašleháme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu obarvíme gelovou barvou a přimícháme brusinky. Nalijeme do formy a pomocí vidličky zapracujeme do světlého těsta tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 160 °C
Teplota trouby s větrákem: 140 °C
Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Na ozdobení na pánvi opražíme mandle a necháme je vychladnout. Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale, obarvíme gelovou barvou a nalijeme ji na bábovku. Ihned posypeme mandlemi a necháme zatuhnout.
Související recepty

Zamilované růžové cupcakes

Cupcakes s citrónovým krémem

Gratinované jahody 1

Čokoládové lanýže

Rychlý ovocný dort

Sachrova bábovka
