Flag

Matcha bábovka

asi 20 porcí
Jednoduché
30
Tato chutná veganská bábovka je perfektním víkendovým potěšením s Dr. Oetker Pudingem příchuť Vanilka.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
200 gmoučkový cukr
špetkasůl
160 mlolej řepkový
320 mlovesné mléko
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Na obarvení těsta
1,5 KLmatcha prášek
0,5 PLkurkuma
Na ozdobení
100 gmoučkový cukr
30 mljavorový sirup
trochumatcha prášek
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Předehřejeme si troubu na 170 °C. Vymažeme bábovkovou formu.

2

V míse si smícháme všechny ingredience, aby vzniklo jemné a hladké těsto. Těsto následně rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme matcha práškem a kurkumou.

3

Do formy střídavě vkládáme obě poloviny těsta, poté vidličkou přeložíme nebo promícháme sousední těsta, aby se spojila.


Vložíme do trouby a pečeme 70–75 minut.

4

Bábovku necháme asi 10 minut vychladnout, poté ji opatrně vyklopíme z formy.

5

Na polevu prosejeme do mísy cukr a vymícháme ho s javorovým sirupem. Polevu naneseme na bábovku lžicí, posypeme trochou matcha prášku a necháme 5 minut ztuhnout.