
Panna Cotta s maceškami (veganská a bezlepková)
4 porce
Jednoduché
120
Veganská panna cotta s maceškami a VEGA Gelem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Na dezert
500 ml
rostlinná smetana nebo kokosové mléko
1 balení
VEGA Gel Dr. Oetker
35 g
moučkový cukr
15 ks
květy macešek nebo jiných jedlých kvítků
Na ozdobení
15 ks
květy macešek nebo jiných jedlých kvítků
1 PL
moučkový cukr
Ještě potřebujeme
4 ks
skleněné poháry
Příprava:
Celkem:
120 min
Příprava :
10 min
1
Na přípravu dezertu nalijeme do kastrůlku smetanu. Přidáme VEGA Gel, cukr a třtinový cukr a zamícháme. Směs přivedeme k varu a asi 1 minutu povaříme. Poté ji postupně rozléváme do skleniček a prokládáme kvítky. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
2
Před podáváním ozdobíme povrch dezertu zbytkem kvítků, které poprášíme moučkovým cukrem.
Recipe Tips
VEGA Gel můžeme použít i v kombinaci s klasickou smetanou ke šlehání z kravského mléka.
Tipy
Tip: VEGA Gel můžeme použít i v kombinaci s klasickou smetanou ke šlehání z kravského mléka.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Jablkový puding se skořicí![]()

50 MinJednoduché
Jablkový puding se skořicí
50 MinJednoduché
Jablkový puding se skořicí
Zákusek s ovesnými vločkami![]()

30 MinJednoduché
Zákusek s ovesnými vločkami
30 MinJednoduché
Zákusek s ovesnými vločkami
Studená meruňková polévka![]()

15 MinJednoduché
Studená meruňková polévka
15 MinJednoduché
Studená meruňková polévka
Mangový dezert![]()

20 MinJednoduché
Mangový dezert
20 MinJednoduché
Mangový dezert
Palačinky plněné kadeřavou kapustou![]()

60 MinJednoduché
Palačinky plněné kadeřavou kapustou
60 MinJednoduché
Palačinky plněné kadeřavou kapustou
Panna cotta s mangovým želé![]()

20 MinJednoduché
Panna cotta s mangovým želé
20 MinJednoduché
Panna cotta s mangovým želé
Vanilkový dezert![]()

10 MinJednoduché
Vanilkový dezert
10 MinJednoduché
Vanilkový dezert