Flag

Růžový hruškovo-jablečný dort

asi 12 porcí
Náročné
60
lahodný
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
100 gmouka polohrubá
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
2 PLolej
Na potření
2 PLdžem jahodový
2 PLcitrónová šťáva
Na ozdobení
400 ghrušky (asi 2 malé měkké)
300 gjablek (asi 2 malá měkká)
250 mlšťáva jablečná nebo džusu
2 PLNaturamyl Puding malina příchuť Dr. Oetker
2 PLcitrónová šťáva
30 gmoučkový cukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
100 mlvoda
500 gjogurt bílý polotučný
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding malina příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme vanilínový cukr, vejce a olej a promícháme elektrickým ručním šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni, pak asi 2 minuty na nejvyšším stupni. Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 - 18 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Po upečení necháme korpus 5 minut vychladnout ve formě. Pak uvolníme nožem okraj formy, korpus vyjmeme a stáhneme papír na pečení. Korpus dáme na servírovací talíř. Džem propasírujeme přes síto a vmícháme citrónovou šťávu. Touto směsí potřeme korpus. Znovu nasadíme očištěný okraj formy.

3

Jablka a hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a pokrájíme na osminky. Džus v hrnci smícháme s pudingovým práškem, citrónovou šťávou a moučkovým a vanilínovým cukrem a přivedeme do varu. Jablka a hrušky přidáme do džusu a za stálého míchání necháme 7 minut povařit na mírném ohni.

4

Želatinu namočíme ve 100 ml vody a necháme ji nabobtnat. Hruškovo-jablečnou hmotu necháme okapat na sítu a šťávu zachytíme. Nabobtnalou želatinu zahřejeme, aby se rozpustila (nesmí se vařit!) a vmícháme ji do šťávy. Směs necháme zchladnout v lednici. Okapané ovoce rozdělíme na korpus a odložíme do chladničky.

5

Když začne šťáva želírovat, vmícháme jogurt a opět dáme směs do chladničky. Když začne směs tuhnout, nalijeme ji na studené ovoce. Dort dáme na minimálně na 2 hodiny do chladničky.

6

Před servírování uvolníme nožem okraj formy a podáváme.