Flag

Špenátová roláda

1 roláda
Středně obtížné
170
Krémová špenátová roláda s Kypřicím práškem do pečiva Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Creme VEGA Dr. Oetker je unikátní výrobek bez obsahu potravin živočišného původu, vyrobený na bázi sóji. K dostání je v prodejnách Kaufland Globus. Místo Creme VEGA můžeme použít také zakysanou smetanu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 gšpenát listový čerstvý
5 ksžloutek
50 gměkký sýr smetanový
1 zarovnaná KLsůl
3 zarovnané PLhladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
5 ksbílek
Na náplň
150 gveganská smetana
1 ksstroužek česneku prolisovaný
1 zarovnaná KLsůl
1 zarovnaná PLtymián čerstvý
20 gparmazán strouhaný
12 kusůrajčata sušená
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nejdříve necháme špenát spařit horkou vodou po dobu 2 minut. Poté ho scedíme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. V míse smícháme špenát se žloutky, smetanovým sýrem, solí, moukou a kypřicím práškem a ponorným mixérem rozmixujeme. Vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně v míse smícháme smetanu s česnekem, solí a tymiánem.

3

Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný parmazánem, stáhneme papír, na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Poté plát potřeme náplní, poklademe sušenými rajčaty nakrájenými na malé kousky a zarolujeme.

4

Roládu uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout.

Náš tip

  • Creme VEGA Dr. Oetker je unikátní výrobek bez obsahu potravin živočišného původu, vyrobený na bázi sóji. K dostání je v prodejnách Kaufland Globus. Místo Creme VEGA můžeme použít také zakysanou smetanu.