
Špenátová roláda
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta nejdříve necháme špenát spařit horkou vodou po dobu 2 minut. Poté ho scedíme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. V míse smícháme špenát se žloutky, smetanovým sýrem, solí, moukou a kypřicím práškem a ponorným mixérem rozmixujeme. Vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Na přípravu náplně v míse smícháme Creme VEGA s česnekem, solí a tymiánem.
Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný parmazánem, stáhneme papír, na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Poté plát potřeme náplní, poklademe sušenými rajčaty nakrájenými na malé kousky a zarolujeme.
Roládu uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout.
Související recepty

Tvarohový dort s ovocem

Borůvkový krémeš

Sladký vánoční stromeček

Hruškový koláč

Šišky

Švestkový koláč s křupavou drobenkou
