Na přípravu korpusu sušenky rozdrtíme a vložíme do mísy. Zalijeme máslem a propracujeme. Naneseme rovnoměrně do formy vyložené papírem na pečení a přitlačíme lžící ke dnu. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme mírně zchladnout.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, šťávou a kůrou šlehačem dohladka. Naneseme na korpus, uhladíme a dopečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Upečený cheesecake vyjmeme z trouby a necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout. Poté
vložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky.
Vychlazený cheesecake potřeme džemem a dozdobíme broskvemi.
- Broskve očistíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce.
- Přidáme vyfiletované a nakrájené pomeranče. Přidáme Gelfix smíchaný s 2 PL cukru a přivedeme k varu.
- Poté přidáme zbylý cukr, kyselinu a kůru a vaříme ještě 5 minut.
- Hotový džem nalijeme do důkladně čistých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme dnem nahoru.
- Po asi 10 minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení