Flag

Vanilkový dezert s pečenou rebarborou

asi 4 porce
Jednoduché
35
Dezert s voňavou Vanilkou mletou Dr. Oetker v kombinaci s pikantní rebarborou vás okouzlí.
Přísady
Příprava
Náš tip
Rebarboru můžeme podávat teplou i studenou.
Náš tip
Rebarbora vytvoří více sirupu, pokud jí necháme několik hodin v chladničce.
Náš tip
Dezert můžeme podávat s kopečkem šlehačky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 mlsmetana ke šlehání 33%
250 mlmléko polotučné
2 PLcukr
2 ksžloutek
2 - 3 KLGustin bez lepku Dr. Oetker
1 - 2 KLVanilka mletá Dr. Oetker
200 grebarbora
40 gcukr
1 PLvoda
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
4 ksdezertní poháry
plech na pečení
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilka mletá Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu v kastrůlku smícháme smetanu s mlékem, cukrem, žloutky, Gustinem a vanilkou. Za stálého míchání metličkou asi minutu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme do pohárů a necháme v chladničce asi 4 hodiny vychladnout.

2

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky asi 6-8 cm. Vložíme na plech vyložený papírem na pečení, zasypeme cukrem, vanilkovou pastou a pokapeme vodou. Vše dobře promícháme, aby rebarbora byla celá obalena v cukru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 - 15 minut

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

3

Doba pečení je závislá na tloušťce rebarbory, měla by být měkká, ale ne zcela převařená. Rebarboru necháme vychladnout a poté podáváme s dezertem.

Náš tip

  • Rebarboru můžeme podávat teplou i studenou.
  • Rebarbora vytvoří více sirupu, pokud jí necháme několik hodin v chladničce.
  • Dezert můžeme podávat s kopečkem šlehačky.