
Veganská Buddhova miska
Přísady
Příprava:
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Cizrnu a fazole necháme v cedníku dobře odkapat. Ananas oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme střední tuhou část a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Polníček přebereme, omyjeme a necháme okapat. Avokádo po délce překrojíme, odstraníme pecku a po délce nakrájíme na plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na tenké plátky a krátce blanšírujeme ve vroucí vodě. Sezam opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem bez tuku dozlatova. Květák očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej a plátky květáku na něm z obou stran opečeme dozlatova.
Přísady na salát kromě sezamu po jednom naaranžujeme do velké mísy.
Všechny přísady důkladně promícháme a dobře dochutíme. Dresinkem rovnoměrně polijeme zeleninu.
Na závěr posypeme sezamem.
Související recepty

Slaný věnec

Slané párty větrníky

Sýrové pagáče

Houstičky s česnekem a bylinkami

VEGAN špenátové bezlepkové taco placky s tofu

Veganská kešu omáčka s chřestem
