
Veganský celerový krém s jablky
Přísady
Příprava:
Veškerou zeleninu a jablka oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme na plech s pečícím papírem, jemně posolíme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud vše nezměkne. Pečeme 25 minut na 200 °C.
Doba pečení: asi 25 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 200 °C
Teplota trouby s větrákem: 180 °C
Potom přendáme do hrnce, zalijeme vývarem kousek nad zeleninu a rozmixujeme. Vmícháme Creme VEGA, povaříme, podle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a dochutíme solí, případně mletým pepřem.
K polévce se bude výborně hodit křupavá cizrna, kterou uvařenou nebo z konzervy posypeme solí, mletou uzenou paprikou a troškou grilovacího koření, promícháme, potřeme olivovým olejem a dáme upéct do křupava. Pečeme 15 minut na 180 °C.
Doba pečení: asi 15 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Související recepty

Karamelová žebírka marinovaná v černém pivu

Veganská Buddhova miska

Slané makové krekry

Olivové spirálky

Veganský bramborový salát

Velikonoční slané cup cakes
