Flag

Velikonoční vaječná tlačenka

1 tlačenka
Jednoduché
180
Lehká večeře či svačinka s Želatinou na vaječnou tlačenku Dr. Oetker, která potěší Vaše chuťové buňky!
Přísady
Příprava
Náš tip
Na přípravu vaječné tlačenky můžeme použít vajíčka z velikonoční výslužky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na směs
1 sklenicesterilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (hmotnost 330 g)
1 balíčekŽelatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker
75 mlnálev po odkapání zeleniny
4 ksvejce slepičí vařená natvrdo
1 kscibule menší
250 mltatarská omáčka
1 zarovnaná KLsůl
0,5 KLpepř
1 PLocet
Ještě potřebujeme
forma na biskupský chlebíček
potravinářská folie
sítko
Picture - Želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker
1

Na přípravu směsi necháme na sítku dobře odkapat zeleninu. Želatinu necháme podle návodu na obale nabobtnat v nálevu ze zeleniny. Zeleninu společně s vejci a cibulí nakrájíme na velmi malé kousky. Smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme octem.

2

Tekutou směs nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout.

3

Ztuhlou tlačenku vyklopíme, stáhneme fólii a krájíme. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Náš tip

  • Na přípravu vaječné tlačenky můžeme použít vajíčka z velikonoční výslužky.