Hmotnost: 10 gram
Želatina v plátcích vhodná na sladké i slané variace pokrmů, obsahuje 6 plátků.
Příprava rosolů a aspiků
Plátky želatiny zalijeme 0,5 l studené vody nebo nálevu a necháme asi 10 min. nabobtnat. Za stálého míchání zahřejeme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny. Želatinu necháme mírně vychladnout a ještě vlažnou ji použijeme podle konkrétního receptu.
Tip: K přípravě slaných pokrmů můžeme k rozpuštění želatiny použít nálev z 0,5 l vody, velké cibule, bobkového listu, celého nového koření a pepře – necháme přejít varem. Dochutíme octem, solí, cukrem a použijeme k rozpuštění želatiny.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Sladké pečení
Dezerty
Dezerty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení