Flag

Bezinkovo mátový sirup

1200 mililitrů
Jednoduché
40
Originální a chutný sirup z kvítků bezinky si můžete jednoduše a rychle připravit i Vy s přípravkem Sirupfix od Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na přípravu sirupu můžeme použít bílý i třtinový cukr.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1000 mlvoda teplá převařená
1 kgcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
15 kskvěty bezinky velké
1 kscitrón chemicky neošetřený (nakrájený na plátky)
1 kslimetka chemicky neošetřená (nakrájená na plátky)
80 gmáta (čerstvé lístky)
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu v teplé převařené vodě důkladně rozmícháme 1 kg cukru a Sirupfix. Přidáme květy bezinky, citrón, limetku a mátu a směs uložíme přes noc do chladničky macerovat.

2

Druhý den přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Náš tip

  • Na přípravu sirupu můžeme použít bílý i třtinový cukr.