Vodu převaříme a necháme zchladnout. Bazalku očistíme, odstraníme případné suché lístky. Limetky omyjeme a nakrájíme na plátky. Láhve a víčka důkladně opláchneme horkou vodou.
Do hrnce s vodou přidáme kyselinu citrónovou a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Přidáme bazalku a plátky limetky a případně je zatížíme, aby byly ponořené ve vodě. Necháme macerovat 24 hodin nebo alespoň přes noc.
Z hrnce vyjmeme bazalku a limetky, vymačkáme šťávu a sirup přecedíme přes sítko do čistého hrnce. Přidáme cukr a důkladně promícháme. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do láhví, které důkladně uzavřeme a alespoň na 20 minut položíme naležato.
Související recepty
Nápoje
Nápoje
Nápoje