COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezlepkové boží milosti

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tradiční masopustní a velikonoční pečivo, které se rozplývá na jazyku a je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

asi 50 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezlepkové boží milosti

Na těsto:

250 g bezlepková mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
250 g máslo změklé
250 g tvaroh polotučný

Na obalení:

100 g moučkový cukr
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
rádýlko

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo a tvaroh a ručně vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát, který rádýlkem nakrájíme na 50 stejných čtverců.  Přeneseme na plechy a uprostřed rádýlkem 2x řízneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Po upečení ještě horké pečivo obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové boží milosti

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 281 kJ
67 kcal
1654 kJ
395 kcal
Tuky 4.29 g 25.23 g
Sacharidy 6.25 g 36.79 g
Bílkoviny 0.76 g 4.50 g