COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezlepkové boží milosti

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tradiční masopustní a velikonoční pečivo, které se rozplývá na jazyku a je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

asi 50 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezlepkové boží milosti

Na těsto:

250 g bezlepková mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
250 g máslo změklé
250 g tvaroh polotučný

Na obalení:

100 g moučkový cukr
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
rádýlko

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo a tvaroh a ručně vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát, který rádýlkem nakrájíme na 50 stejných čtverců.  Přeneseme na plechy a uprostřed rádýlkem 2x řízneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Po upečení ještě horké pečivo obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové boží milosti

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 281 kJ
67 kcal
1654 kJ
395 kcal
Tuky 4.29 g 25.23 g
Sacharidy 6.25 g 36.79 g
Bílkoviny 0.76 g 4.50 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek