Flag

Beránek z třeného těsta

asi 16 porcí
Jednoduché
90
Tradiční beránek ochucený Třtinovým cukrem s rumovou příchutí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch beránka můžeme pocukrovat nebo potřít polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo změklé
100 gcukr
2 balíčkyTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
250 mlmléko polotučné
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
400 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na vysypání
kokos strouhaný
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na beránka větší
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme vejce, mléko, extrakt a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a kokosem vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Beránka necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch beránka můžeme pocukrovat nebo potřít polevou Dr. Oetker.