COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Borůvkové minidortíčky

(0)
4 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro návštěvu

O nás 12 porcí

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Borůvkové minidortíčky

Na náplň:

50 g lučina
1 zarovnaná PL cukr
1 zarovnaná KL Gustin bez lepku Dr. Oetker
150 g borůvky (očištěné)

Na těsto:

170 ml podmáslí kysané
50 ml olej
1 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
160 g hladká mouka
1 balení Naturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na ozdobení:

200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g lučina
50 g borůvky (očištěné)

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny (12 kusů)
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně v míse metličkou vyšleháme sýr s cukrem a škrobem dohladka. Vmícháme borůvky.

2

Na přípravu těsta v míse metličkou vymícháme podmáslí s olejem, vejcem, cukrem a vanilínovým cukrem dohladka. Mouku smícháme s pudingem a kypřicím práškem a vmícháme do směsi. Polovinou těsta naplníme košíčky. Naneseme náplň a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Muffiny necháme vychladnout.

4

Na ozdobení vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu s vanilkovým cukrem dotuha. Krátce zašleháme sýr a naplníme do cukrářského sáčku.

5

Muffiny vyjmeme z košíčků. Minidortíčky vytvoříme tak, že pomocí cukrářského sáčku ozdobíme šlehačkou a dozdobíme borůvkami.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek