Flag

Borůvkové minidortíčky

asi 12 porcí
Jednoduché
25
Pro návštěvu
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
50 glučina
1 zarovnaná PLcukr
1 zarovnaná KLGustin bez lepku Dr. Oetker
150 gborůvky (očištěné)
Na těsto
170 mlpodmáslí kysané
50 mlolej
1 ksvejce slepičí
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
160 ghladká mouka
1 baleníNaturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobení
200 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
50 glučina
50 gborůvky (očištěné)
Ještě potřebujeme
forma na muffiny (12 kusů)
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding čokoládový  Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně v míse metličkou vyšleháme sýr s cukrem a škrobem dohladka. Vmícháme borůvky.

2

Na přípravu těsta v míse metličkou vymícháme podmáslí s olejem, vejcem, cukrem a vanilínovým cukrem dohladka. Mouku smícháme s pudingem a kypřicím práškem a vmícháme do směsi. Polovinou těsta naplníme košíčky. Naneseme náplň a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Muffiny necháme vychladnout.

4

Na ozdobení vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu s vanilkovým cukrem dotuha. Krátce zašleháme sýr a naplníme do cukrářského sáčku.

5

Muffiny vyjmeme z košíčků. Minidortíčky vytvoříme tak, že pomocí cukrářského sáčku ozdobíme šlehačkou a dozdobíme borůvkami.