Borůvkový krémeš

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ovocná varianta oblíbeného zákusku s netradičním fialovým krémem se Zlatým klasem Dr. Oetker.

20 porcí

střední obtížnost 75 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Borůvkový krémeš

Na těsto:

2 balení listové těsto (srolované na papíru na pečení)

Na krém:

560 ml kompot borůvkový (asi 160 g borůvek)
1 PL citrónová šťáva
5 balení Zlatý klas Dr. Oetker
1200 ml mléko plnotučné
12 PL cukr krystal
150 g máslo změklé
1 KL Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Na šlehačku:

500 ml smetana ke šlehání 33% vychlazená
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
4 PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
ponorný mixér
plechy na pečení velký mělký

preparation

příprava

1

V misce rozmixujeme borůvkový kompot spolu se šťávou a citrónovou šťávou dohladka. Ovocnou směs smícháme s 1 200 ml mléka. Krém připravíme ze Zlatých klasů podle návodu na obalu z mléka s borůvkami a 12 PL cukru. Uvaříme hustý puding. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.

2

Listové těsto vyndáme z chladničky, rozložíme a necháme aspoň 10 minut stát při pokojové teplotě.

3

Troubu předehřejeme. První plát těsta položíme na opačnou stranu plechu, propícháme vidličkou, abychom zabránili nafouknutí, a pečeme do mírného zhnědnutí.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 220 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 8 - 10 minut

4

Druhé těsto ještě před pečením nakrájíme na papíru na pečení na čtverce asi 6 × 6 cm a upečeme v troubě na opačné straně plechu, stejně jako první těsto. Po upečení necháme vychladnout.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 220 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 8 - 10 minut

5

V misce si elektrickým ručním šlehačem rozmícháme máslo pokojové teploty (při nízkých otáčkách). Potom po lžících zašleháváme vychladlý borůvkový puding dohladka. Na závěr po kapkách přidáme gelovou barvu.

6

Ve druhé míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vychlazenou smetanu ke šlehání se Smeta-fixy. Na závěr přidáme moučkový cukr a prošleháme.

7

Na spodní těsto rovnoměrně rozetřeme borůvkový krém a uhladíme. Na něj rozetřeme vyšlehanou smetanu. Upečené čtverce těsta rozložíme tak, aby nám pokryly celou plochu, a necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, který sypeme přes sítko.

Kremeš je středně náročný na přípravu, ale při dodržení postupu a předkrájení vrchního těsta je krájení kremeše opravdu jednoduché.

Množství krému vystačí na běžně dostupné rozválené listové těsto o rozměru cca 40 × 20 cm. 

Po odležení v chladničce přes noc těsto mírně zvlhne a lépe se krájí. Ztužovač šlehačky zajistí, že zákusek vydrží v chladničce cca 2–3 dny. 

Nutriční hodnoty na recept Borůvkový krémeš

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1047 kJ
250 kcal
733 kJ
175 kcal
Tuky 16.60 g 11.61 g
Sacharidy 22.67 g 15.86 g
Bílkoviny 2.94 g 2.06 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za Váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách.

Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Váš souhlas výslovně zahrnuje také případné předání údajů do Spojených států amerických (dále jen „USA“) ve smyslu článku 49 GDPR. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů, zde najdete také další informace o předávání dat poskytovatelům technologií a partnerům v USA. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Jejich využití je zcela nezbytné, proto tuto možnost nelze vypnout.

Vždy aktivní
Analytika a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie sledující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro Vás naši nabídku.

Využíváme také poskytovatele technologií, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro Vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale i samotný obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci Vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Spolupracujeme také s partnery, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.

Ano

Odmítám