Flag

Bratislavské rohlíčky

12 kusů
Jednoduché
50
Neodolatelné Bratislavské rohlíčky provoněné Skořicovým cukrem, Vanilkovým cukrem a Finesse citrónovou kůrou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Rohlíčky chutnají báječně také s ořechovou náplní. Smícháme 100 g mletých vlašských ořechů, 50 g cukru, 2 PL mléka, 2 PL rumu a Vanilínový cukr Dr. Oetker. Naplníme rohlíčky a pečeme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
20 gmáslo
50 gcukr
125 mlmléko polotučné
0,5 balíčkuFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Na těsto
150 gbrambor vařených nastrouhaných
70 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
70 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
1 PLmléko polotučné
0,5 balíčkuFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
150 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
Na potření
1 ksvejce slepičí
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně v kastrůlku smícháme mák, máslo, cukr, mléko, kůru a skořicový cukr a asi 5 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Na přípravu těsta vložíme do mísy vychladlé brambory. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo, vejce, mléko, kůru, mouku smíchanou s kypřicím práškem a sůl a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme kulatý plát, který rozdělíme na 12 stejných trojúhelníčků. Na širší stranu poklademe makovou náplň a zavineme tak, aby růžek byl nahoře a uprostřed. Rohlíčky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Rohlíčky necháme vychladnout. Povrch můžeme před podáváním pocukrovat.

Náš tip

  • Rohlíčky chutnají báječně také s ořechovou náplní. Smícháme 100 g mletých vlašských ořechů, 50 g cukru, 2 PL mléka, 2 PL rumu a Vanilínový cukr Dr. Oetker. Naplníme rohlíčky a pečeme.