COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Brusinková rozeta

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originální rozeta

O nás 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Brusinková rozeta

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g moučkový cukr
špetka sůl
7 zarovnaných PL smetana ke šlehání 33%
70 g máslo
1 zarovnaná PL strouhanka

Na náplň:

O nás 350 g brusinkový kompot (po odkapání)
330 ml šťáva z kompotu popřípadě doplněné vodou
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta mouku prosijeme s kypřicím práškem. Přidáme moučkový cukr, sůl, smetanu a máslo a vše propracujeme elektrickým ručním šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni. Těsto dopracujeme ručně dohladka. Pokud se těsto lepí, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na chvíli do chladničky.

2

Na přípravu náplně kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme, popřípadě doplníme vodou na 330 ml. Šťávu s vodou přivedeme s cukrem k varu, přidáme brusinky a vaříme ještě asi 5 minut. Směs necháme vychladnout.

3

2/3 těsta vyválíme na pomoučněném vále na kulatou placku o průměru asi 32 cm. Placku dáme do rozetové nebo koláčové formy a vypracujeme okraj. Přečnívající těsto ořízneme. Korpus několikrát propíchneme vidličkou a posypeme strouhankou.

4

Vejce dáme do mísy, přidáme cukr, vanilínový cukr a puding a vše dobře promícháme. Pak vmícháme brusinkovou směs. Náplň nalijeme na korpus a uhladíme.

5

Zbytek těsta vyválíme na pomoučněném vále. Plát nakrájíme na proužky, které rozdělíme na brusinkovou náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

6

Koláč necháme po upečení asi 10 minut ve formě a teprve pak ho vyklopíme na talíř a znovu překlopíme na servírovací talíř (čímž zajistíme, aby rozeta nebyla náplní dolů). Necháme vychladnout. Koláč podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Brusinková rozeta

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1189kJ
284kcal
1491kJ
356kcal
Tuky 5.52g 6.91g
Sacharidy 21.79g 27.23g
Bílkoviny 1.73g 2.16g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek