COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Brusinkový džem s třtinovým cukrem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originální domácí džem připravený z brusinek, třtinového cukru s Pektinem Dr. Oetker. Rychle a jednoduše!

O nás 5 sklenic (á 320 ml)

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Brusinkový džem s třtinovým cukrem

Přísady:

1 kg brusinky omyté
100 ml citrónová šťáva
0,5 KL skořice mletá
3 ks hřebíček
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr třtinový

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce brusinky, přidáme citrónovou šťávu, skořici a hřebíčky a asi 10 minut na mírném ohni povaříme. Poté vyndáme hřebíčky, odstavíme a částečně je ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kyselinu citrónovou a ½ balíčku Pektinu smíchaného se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Když je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Brusinkový džem s třtinovým cukrem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100kJ
24kcal
632kJ
151kcal
Tuky 0.06g 0.38g
Sacharidy 6.01g 37.58g
Bílkoviny 0.05g 0.31g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek