COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Brusinkový džem s třtinovým cukrem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální domácí džem připravený z brusinek, třtinového cukru s Pektinem Dr. Oetker. Rychle a jednoduše!

asi 5 sklenic (á 320 ml)

snadná příprava 20 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Brusinkový džem s třtinovým cukrem

Přísady:

1 kg brusinky omyté
100 ml citrónová šťáva
0,5 KL skořice mletá
3 ks hřebíček
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr třtinový

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce brusinky, přidáme citrónovou šťávu, skořici a hřebíčky a asi 10 minut na mírném ohni povaříme. Poté vyndáme hřebíčky, odstavíme a částečně je ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kyselinu citrónovou a ½ balíčku Pektinu smíchaného se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Když je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Brusinkový džem s třtinovým cukrem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 100 kJ
24 kcal
632 kJ
151 kcal
Tuky 0.06 g 0.38 g
Sacharidy 6.01 g 37.58 g
Bílkoviny 0.05 g 0.31 g