Flag

Bylinkový koláč se zelím

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
slané pečení
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 baleníPizza v prášku Dr. Oetker
300 - 350 mlvoda
40 mlolej
200 gtvrdý sýr na strouhání Eidam
trochusůl
Na náplň
2 kscibule středně velké
2 PLolej
500 gzelí kysané
200 gtvrdý sýr na strouhání Eidam
2 ksvejce
1 ksbílek
trochupepř nebo mletý kmín
300 - 400 gklobása pikantní
2 PLpapriky červená (kapie), na jemno nakrájená
Na potření
1 ksžloutek
1 PLmléko polotučné
pažitka a řeřicha na posypání
Picture - Pizza v prášku Dr. Oetker
1

Směs na pizzu vsypeme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem. Přidáme vodu, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvilku do lednice.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji necháme cibuli zesklovatět. Poté přidáme nakrájené zelí, z kterého jsme předem vymačkali šťávu, a 10 minut dusíme. Necháme vychladnout.

3

Nastrouhaný sýr smícháme s vajíčky, bílkem, kořením a přidáme do zelí. Klobásu nakrájíme na 0,5 cm široká kolečka.

4

2/3 těsta vyválíme na lehce pomoučněném vále a placku vložíme do tukem vymazaného plechu (30x40 cm). Stěny těsta necháme o trochu vyšší. Na těsto rozetřeme směs se zelím, poklademe kolečka klobásy a posypeme červenou paprikou.

5

Ze zbylého těsta si uděláme válečky, které klademe šikmo přes koláč tak, aby vznikla mřížka. Žloutek rozmícháme s mlékem, mřížkový koláč potřeme a dáme péct do předehřáté trouby:

Doba pečení: 40 - 45 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C