COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bylinkový koláč se zelím

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

slané pečení

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Bylinkový koláč se zelím

Na těsto:

2 balení Pizza v prášku Dr. Oetker
300 - 350 ml voda
40 ml olej
200 g tvrdý sýr na strouhání Eidam
trochu sůl

Na náplň:

2 ks cibule středně velké
2 PL olej
500 g zelí kysané
200 g tvrdý sýr na strouhání Eidam
2 ks vejce
1 ks bílek
trochu pepř nebo mletý kmín
300 - 400 g klobása pikantní
2 PL papriky červená (kapie), na jemno nakrájená

Na potření:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
pažitka a řeřicha na posypání

preparation

příprava

1

Směs na pizzu vsypeme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem. Přidáme vodu, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvilku do lednice.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji necháme cibuli zesklovatět. Poté přidáme nakrájené zelí, z kterého jsme předem vymačkali šťávu, a 10 minut dusíme. Necháme vychladnout.

3

Nastrouhaný sýr smícháme s vajíčky, bílkem, kořením a přidáme do zelí. Klobásu nakrájíme na 0,5 cm široká kolečka.

4

2/3 těsta vyválíme na lehce pomoučněném vále a placku vložíme do tukem vymazaného plechu (30x40 cm). Stěny těsta necháme o trochu vyšší. Na těsto rozetřeme směs se zelím, poklademe kolečka klobásy a posypeme červenou paprikou.

5

Ze zbylého těsta si uděláme válečky, které klademe šikmo přes koláč tak, aby vznikla mřížka. Žloutek rozmícháme s mlékem, mřížkový koláč potřeme a dáme péct do předehřáté trouby:

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 40 - 45 minut

Nutriční hodnoty na recept Bylinkový koláč se zelím

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 50577 kJ
12080 kcal
934 kJ
223 kcal
Tuky 1,071.22 g 19.73 g
Sacharidy 166.02 g 3.06 g
Bílkoviny 483.40 g 8.90 g