COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bylinkový koláč se zelím

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

slané pečení

O nás 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Bylinkový koláč se zelím

Na těsto:

2 balení Pizza v prášku Dr. Oetker
300 - 350 ml voda
40 ml olej
200 g tvrdý sýr na strouhání Eidam
trochu sůl

Na náplň:

2 ks cibule středně velké
2 PL olej
500 g zelí kysané
200 g tvrdý sýr na strouhání Eidam
2 ks vejce
1 ks bílek
trochu pepř nebo mletý kmín
300 - 400 g klobása pikantní
2 PL paprika červená (kapie), na jemno nakrájená

Na potření:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
pažitka a řeřicha na posypání

preparation

příprava

1

Směs na pizzu vsypeme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem. Přidáme vodu, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvilku do lednice.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji necháme cibuli zesklovatět. Poté přidáme nakrájené zelí, z kterého jsme předem vymačkali šťávu, a 10 minut dusíme. Necháme vychladnout.

3

Nastrouhaný sýr smícháme s vajíčky, bílkem, kořením a přidáme do zelí. Klobásu nakrájíme na 0,5 cm široká kolečka.

4

2/3 těsta vyválíme na lehce pomoučněném vále a placku vložíme do tukem vymazaného plechu (30x40 cm). Stěny těsta necháme o trochu vyšší. Na těsto rozetřeme směs se zelím, poklademe kolečka klobásy a posypeme červenou paprikou.

5

Ze zbylého těsta si uděláme válečky, které klademe šikmo přes koláč tak, aby vznikla mřížka. Žloutek rozmícháme s mlékem, mřížkový koláč potřeme a dáme péct do předehřáté trouby:

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 40 - 45 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Bylinkový koláč se zelím

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 50577kJ
12080kcal
934kJ
223kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek