Flag

Černý princ

asi 15 - 20 kusů
Středně obtížné
50
Sladká nepečená pochoutka s nadýchanou sněhovou pěnou. Pěna je krémově lehká, ale díky Želatině Dr. Oetker výborně drží tvar.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo dortových oplatek můžete použít i dětské piškoty.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 - 2 ksdortové oplatky
Na sirup
100 gcukr
50 mlvoda
Na želatinu
2 plátkyŽelatina v plátcích Dr. Oetker
2 PLrum
Na sněhovou hmotu
3 ksbílek
50 gmoučkový cukr
Na polevu a posypání
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
50 mlolej
2 PLkokos strouhaný
Ještě potřebujeme
kolečko na vykrajování (ø 5 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu vykrajovátkem z oplatek vykrájíme kolečka.

2

Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme asi 5 minut za stálého míchání cukr s vodou, dokud se nevytvoří sirup.

3

Želatinové plátky namočíme do rumu nabobtnat. Poté je ve vodní lázni rozpustíme (nevaříme). 

4

Na sněhovou hmotu vyšleháme sníh z bílků za postupného přidávání moučkového cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do sněhu zašleháme horký sirup a šleháme, pokud sníh trochu nezchladne. Poté zašleháme rozpuštěnou rumovou želatinu. Směsí naplníme cukrářský sáček a na kolečka z oplatek nastříkáme kopečky a uložíme do chladničky asi na hodinu ztuhnout.

5

Polevu rozpustíme podle návodu na obale, nalijeme do misky a vmícháme do ní olej. Kopečky opatrně máčíme v polevě a posypeme kokosem. Uložíme do chladničky zatuhnout.

Náš tip

  • Místo dortových oplatek můžete použít i dětské piškoty.