COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Chlebíček načerno

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S intenzivní kakaovou chutí díky Černému kakau Dr. Oetker.

asi 10 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Chlebíček načerno

Na těsto:

150 ml voda
200 g máslo
200 g cukr
25 g Černé kakao Dr. Oetker
25 g Holandské kakao Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
200 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ks žloutek
4 ks bílek

Na polevu:

50 g máslo
60 g moučkový cukr
30 ml mléko polotučné
10 g Černé kakao Dr. Oetker
5 g Holandské kakao Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm )
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme vodu s máslem, cukrem, kakaem a vanilkovou pastou a důkladně promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme vychladlou hmotu, žloutky a vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh.  Těsto naneseme na formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 55 minut

2

Chlebíček necháme vychladnout.

3

Na polevu v hrnci rozpustíme máslo s cukrem, mlékem a kakaem a asi 2 minuty na mírném ohni povaříme, dokud poleva nezhoustne. Necháme mírně zchladnout a poté nalijeme na vychladlý chlebíček.

Nutriční hodnoty na recept Chlebíček načerno

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1578 kJ
377 kcal
1629 kJ
389 kcal
Tuky 21.66 g 22.33 g
Sacharidy 41.45 g 42.73 g
Bílkoviny 4.04 g 4.17 g