COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládovo-vanilkové mráčky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehké vánoční sněhové pečivo s vanilkovým nádechem z Třtinového cukru s mletým vanilkovým cukrem Dr. Oetker a čokoládou.

asi 60 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládovo-vanilkové mráčky

Na těsto:

3 ks bílek
80 g cukr
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g moučkový cukr prosátý
10 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
100 g mandle nasekané
75 g čokoláda hořká nadrobno nasekaná nebo čokoládové vločky

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plechy na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a postupně přidáváme cukr smíchaný s třtinovým cukrem. Poté opatrně vmícháme moučkový cukr smíchaný se škrobem, mandlemi a čokoládou. Pomocí 2 kávových lžiček tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 130 °C

Horkovzdušná trouba: 110 °C

Plynová trouba: 130 °C

Doba sušení: 35 minut

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Ustřihneme malý růžek a vychladlé pečivo postříkáme.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládovo-vanilkové mráčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 151 kJ
36 kcal
2127 kJ
508 kcal
Tuky 1.96 g 27.93 g
Sacharidy 4.09 g 58.43 g
Bílkoviny 0.38 g 5.42 g