Flag

Čokoládový koláč s hruškami

asi 12 porcí
Jednoduché
75
Nejen milovníky čokolády potěší tento koláč s hruškami a Černým kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
130 gčokoláda na vaření
125 gmáslo
3 PLmléko polotučné
125 gcukr
1 KLinstantní káva
3 zarovnaná KLČerné kakao Dr. Oetker prosáté
špetkasůl
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2 kusůžloutek
50 ghladká mouka
2 kusůbílek
50 gořechy vlašské nasekané
1 kshruška
Na posypání
20 gmandlové plátky nasekané
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Černé kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Přidáme máslo, mléko a cukr. Rozpuštěnou směs nalijeme do mísy a vmícháme instantní kávu, kakao, sůl a extrakt. Vmícháme postupně žloutky a  mouku. Nakonec  vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků a vlašské ořechy. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení  a uhladíme. Hrušku zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Plátky hrušek naneseme na povrch těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Koláč posypeme mandlovými plátky a necháme vychladnout.