COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládový koláč s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nejen milovníky čokolády potěší tento koláč s hruškami a Černým kakaem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládový koláč s hruškami

Na těsto:

130 g čokoláda na vaření
125 g máslo
3 PL mléko polotučné
125 g cukr
1 KL instantní káva
3 zarovnaná KL Černé kakao Dr. Oetker prosáté
špetka sůl
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2 kusů žloutek
50 g hladká mouka
2 kusů bílek
50 g ořechy vlašské nasekané
1 ks hruška

Na posypání:

20 g mandlové plátky nasekané

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Přidáme máslo, mléko a cukr. Rozpuštěnou směs nalijeme do mísy a vmícháme instantní kávu, kakao, sůl a extrakt. Vmícháme postupně žloutky a  mouku. Nakonec  vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků a vlašské ořechy. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení  a uhladíme. Hrušku zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Plátky hrušek naneseme na povrch těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

2

Koláč posypeme mandlovými plátky a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový koláč s hruškami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 971 kJ
232 kcal
1595 kJ
381 kcal
Tuky 14.58 g 23.90 g
Sacharidy 22.42 g 36.75 g
Bílkoviny 2.75 g 4.50 g