Flag

Crinkles

40 kusů
Jednoduché
20
Famózní drobné pečivo s Holandským kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Crinkles můžeme podle chuti a preferencí připravit také s Přírodním kakaem Dr. Oetker, Černým kakaem Dr. Oetker nebo Tmavým karobem Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gcukr
60 mlolej
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
60 gHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
2 ksvejce slepičí
0,5 KLsůl
280 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na obalení
50 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
2 ksplech na pečení
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Těsto připravíme tak, že v míse metličkou vymícháme cukr, olej, pastu, kakao, vejce a sůl dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto bude lepkavé, ale tak je to správně. Z těsta vytvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na několik hodin, nejlépe však přes noc do chladničky.

2

Těsto rozdělíme na 40 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, kterou obalíme v moučkovém cukru.

3

Kuličky rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 - 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Crinkles necháme vychladnout.

Náš tip

  • Crinkles můžeme podle chuti a preferencí připravit také s Přírodním kakaem Dr. Oetker, Černým kakaem Dr. Oetker nebo Tmavým karobem Dr. Oetker.