COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Duhový dort se srdíčky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

pro rozzářený úsměv

asi 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Duhový dort se srdíčky

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka

Na těsto:

6 ks žloutek
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
6 ks bílek
150 g mouka polohrubá
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker

Na náplň:

500 g máslo změklé
350 g moučkový cukr
3 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 ml mléko polotučné (vlažné)
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Na ozdobení:

0,5 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po částech společně s moukou vmícháme do pěny. Těsto obarvíme žlutou barvou a naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a mlékem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Polovinu náplně obarvíme růžovou barvou. Druhou polovinu rozdělíme na dvě části. Jednu obarvíme modrou barvou a druhou zelenou.

4

Korpus vyjmeme z formy, položíme na podnos a 2x ho podélně rozřízneme.

5

Modrou náplň naneseme na spodní díl korpusu, položíme druhý díl a naneseme zelenou náplň. Přiložíme vrchní díl korpusu a lehce přitlačíme. Povrch a strany dortu potřeme růžovou náplní a dort uložíme do chladničky.

6

Na ozdobení obarvíme marcipán červenou barvou. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem marcipán vyválíme pomocí válečku. Formičkami vykrájíme srdíčka a dort jimi ozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Duhový dort se srdíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2391 kJ
571 kcal
2005 kJ
479 kcal
Tuky 35.88 g 30.15 g
Sacharidy 61.63 g 51.79 g
Bílkoviny 1.80 g 1.51 g