COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dunajské vlny

(0)
1 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Velmi rychle připravené těsto z Bábovky Dr. Oetker. Višně, Holandské kakao Dr. Oetker  a Naturamyl puding Dr. Oetker je zaručená kombinace.

asi 24 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Dunajské vlny

Na těsto:

1 balení Bábovka Dr. Oetker
350 ml voda
120 ml olej
2 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
700 g višně vypeckované, čerstvé nebo kompotované

Na náplň:

1 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
3 PL cukr
250 g máslo změkklé
100 g moučkový cukr
2 PL rum

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme Bábovku podle návodu na obale. Do poloviny těsta vmícháme kakao. Světlé těsto vylijeme na plech a kakaové těsto nalijeme na těsto světlé. Nakonec na těsto naskládáme višně, které lehce do těsta zatlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 - 30 minut

2

Na přípravu náplně připravíme puding podle návodu na obale s mlékem a cukrem na hustý krém, který za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s moučkovým cukrem a rumem. Do máslové směsi vmícháme po lžičkách vychladlý pudingový krém.

3

Připravenou náplň natřeme na upečené vychladlé těsto s višněmi.

Nutriční hodnoty na recept Dunajské vlny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 996 kJ
238 kcal
875 kJ
209 kcal
Tuky 15.56 g 13.65 g
Sacharidy 22.91 g 20.10 g
Bílkoviny 2.44 g 2.14 g