COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Když se léto přihlásí o slovo

O nás 3 sklenice

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem

Přísady:

200 g jahody očištěných
1 zarovnaná KL pomerančová kůra sušené
1 balení Želírovací ovocný cukr Dr. Oetker
500 g angrešt očištěného, rozmixovaného a propasírovaného
1 zarovnaná KL pomerančová kůra sušené

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnci rozmixujeme jahody. Přidáme 1 KL pomerančové kůry a 70 g Želírovacího ovocného cukru. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do třetiny připravených sklenic. Necháme nejméně 40 minut chladnout.

2

Angreštový džem připravíme stejně jako jahodový s 1 KL kůry a 180 g Želírovacího ovocného cukru.

3

Opatrně nalijeme na vychladlý jahodový džem a uzavřeme víčkem.

4

Necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 42kJ
10kcal
255kJ
61kcal
Tuky 0.04g 0.24g
Sacharidy 2.54g 15.90g
Bílkoviny 0.13g 0.79g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek