
Dýňovo-hruškový džem
4 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
s jemnou chutí vanilky připravený za pomoci Kyselina citrónová Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
500 g
dýně Hokkaido (neloupaná, očistěná a nakrájaná na malé kousky)
500 g
hrušky zralé (očistené a nakrájané na malé kousky)
100 ml
voda
150 ml
džus pomerančový
1 balení
2 zarovnaná KL
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 ks
sklenice vč. víček
Příprava:
Příprava :
40 min
1
Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni, hrušky a lusk. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Vyjmeme lusk a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme pomerančový džus a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
3
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Dýňový džem s ořechy![]()

40 MinJednoduché
Dýňový džem s ořechy
40 MinJednoduché
Dýňový džem s ořechy
Džem z lesního ovoce kreativně na 3 způsoby![]()

30 MinJednoduché
Džem z lesního ovoce kreativně na 3 způsoby
30 MinJednoduché
Džem z lesního ovoce kreativně na 3 způsoby
Jahodový džem se zázvorem![]()

30 MinJednoduché
Jahodový džem se zázvorem
30 MinJednoduché
Jahodový džem se zázvorem
Mandarinková marmeláda Extra s rumem![]()

50 MinJednoduché
Mandarinková marmeláda Extra s rumem
50 MinJednoduché
Mandarinková marmeláda Extra s rumem
Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem![]()

25 MinJednoduché
Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem
25 MinJednoduché
Dvoubarevný jahodovo-angreštový džem
Dýňový džem![]()

40 MinJednoduché
Dýňový džem
40 MinJednoduché
Dýňový džem
Brusinkový džem s třtinovým cukrem![]()

40 MinJednoduché
Brusinkový džem s třtinovým cukrem
40 MinJednoduché
Brusinkový džem s třtinovým cukrem