COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dýňový koláč

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jedinečný kynutý podzimní koláč s Droždím Dr.Oetker  

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dýňový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér

Na těsto:

100 ml mléko polotučné
60 g máslo změkklé nebo margarín
250 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
0,5 KL sůl
2 ks bílek

Na náplň:

700 g dýně např. Hokaido
500 ml šťáva pomerančová 100%
250 g zakysaná smetana
75 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
2 ks vejce
2 ks žloutek
80 g cukr
1 zarovnaná KL skořice mletá
1 KL zázvor mletý sušený
špetka muškátový oříšek
25 g dýňová semínka oloupaná

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku s droždím, solí a bílky. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 45 minut kynout.

2

Na přípravu náplně dýni nakrájíme na plátky, odstraníme jádra, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dýni vložíme do hrnce, zalijeme pomerančovou šťávou a asi 15 minut povaříme. Poté dýni pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. V míse zamícháme zakysanou smetanu se škrobem, vejci, žloutky, cukrem, skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem dohladka. Přidáme dýňová jádra a rozmixovanou dáni důkladně promícháme.

3

Na pomoučené pracovní ploše z těsta vyválíme plát o průměru 34 cm. Naneseme na dno a okraj vymazané formy, přitlačíme a vytvoříme okraj vysoký 4 cm. Dno pomocí vidličky na několika místech propícháme. Náplň nalijeme na těsto a koláč necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 40 minut

4

Koláč podáváme vlažný.

Nutriční hodnoty na recept Dýňový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 946 kJ
226 kcal
519 kJ
124 kcal
Tuky 9.15 g 5.03 g
Sacharidy 31.30 g 17.20 g
Bílkoviny 5.84 g 3.21 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek