Flag

Džem s ananasem a limetkou

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Středně obtížné
40
Džem s exotickou kombinací chutí z ananasu a limetky si můžete připravit i Vy s Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
2 kslimetka chemicky neošetřené
400 mlvoda
1 ksananas středně velký
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
2 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
5 kssklenice
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na přípravu džemu limetky důkladně omyjeme, rozpůlíme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a nezakryté na mírném ohni asi 20 minut povaříme. Ananas oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme tuhý střed, nakrájíme na malé kousky a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Vložíme do hrnce. Přidáme povařenou limetku a želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.