COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Džem z černého bezu s jablky

(0)
4 4 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Podzimní pozdrav ze zahradních plodů. Připravte si i Vy jednoduše a rychle skvělý džem se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker.

asi 3 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Džem z černého bezu s jablky

Přísady:

500 g bez černý (očištěný)
500 g jablek (oloupaná a nakrájená na kousky)
1 ks skořice - celá
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
3 ks sklenice vč. víčka

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme černý bez a jablka do většího hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořici, kyselinu citrónovou a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme skořici a případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Džem z černého bezu s jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71 kJ
17 kcal
289 kJ
69 kcal
Tuky 0.04 g 0.17 g
Sacharidy 4.45 g 17.79 g
Bílkoviny 0.08 g 0.32 g