COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Džem z černého bezu s jablky

(0)
4 4 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Podzimní pozdrav ze zahradních plodů. Připravte si i Vy jednoduše a rychle skvělý džem se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker.

O nás 3 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Džem z černého bezu s jablky

Přísady:

500 g bez černý (očištěný)
500 g jablka (oloupaná a nakrájená na kousky)
1 ks skořice - celá
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme černý bez a jablka do většího hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořici, kyselinu citrónovou a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme skořici a případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Džem z černého bezu s jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71kJ
17kcal
289kJ
69kcal
Tuky 0.04g 0.17g
Sacharidy 4.45g 17.81g
Bílkoviny 0.08g 0.33g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek