COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Džem z černého bezu s jablky

(0)
4 4 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Podzimní pozdrav ze zahradních plodů. Připravte si i Vy jednoduše a rychle skvělý džem se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker.

asi 3 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Džem z černého bezu s jablky

Přísady:

500 g bez černý (očištěný)
500 g jablek (oloupaná a nakrájená na kousky)
1 ks skořice - celá
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme černý bez a jablka do většího hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořici, kyselinu citrónovou a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme skořici a případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Džem z černého bezu s jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71 kJ
17 kcal
289 kJ
69 kcal
Tuky 0.04 g 0.17 g
Sacharidy 4.45 g 17.81 g
Bílkoviny 0.08 g 0.33 g