COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Éclairs s čokoládovou polevou

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Klasický francouzský zákusek z odpalovaného těsta a jemného krému ze Zlatého klasu Dr. Oetker.

25 kusů

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Éclairs s čokoládovou polevou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček se zdobící trubičkou (Ø 1 cm)
cukrářský sáček se slabou trubičkou

Na těsto:

100 ml voda
100 ml mléko polotučné
80 g máslo
10 g cukr
0,5 zarovnaná KL sůl
125 g hladká mouka
4 ks vejce velikost M

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
70 g cukr
4 kusů žloutek
150 g máslo změknuté

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Směs odstavíme, přidáme mouku a vyšleháme dohladka. Směs vložíme do mísy, po jednom přidáme rozšlehaná vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářskou kapsu se zdobící špičkou naplníme těstem a na plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme tyčinky dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 minut

15 min = 1 plech (počas prvých 15 minút pečení troubu neotvíráme)

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obalu a povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Éclairs s čokoládovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 620 kJ
148 kcal
1089 kJ
260 kcal
Tuky 10.80 g 18.95 g
Sacharidy 10.17 g 17.85 g
Bílkoviny 2.70 g 4.73 g