Flag

Éclairs s čokoládovou polevou

25 kusů
Jednoduché
60
Klasický francouzský zákusek z odpalovaného těsta a jemného krému ze Zlatého klasu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro ideální konzisteci odpalovaného těsta doporučujeme přidávat stejný objem vajec jaký je objem vody a mléka. V případě Éclairs tedy k 200 ml vody a mléka přidáme 200 g vajec.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček se zdobící trubičkou (Ø 1 cm)
cukrářský sáček se slabou trubičkou

Přísady

Na těsto
100 mlvoda
100 mlmléko polotučné
80 gmáslo
10 gcukr
0,5 zarovnaná KLsůl
125 ghladká mouka
4 ksvejce slepičí velikost M
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
400 mlmléko polotučné
70 gcukr
4 kusůžloutek
150 gmáslo změknuté
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Směs odstavíme, přidáme mouku a vyšleháme dohladka. Směs vložíme do mísy, po jednom přidáme rozšlehaná vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářskou kapsu se zdobící špičkou naplníme těstem a na plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme tyčinky dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C


15 min = 1 plech (počas prvých 15 minút pečení troubu neotvíráme)

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obalu a povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Pro ideální konzisteci odpalovaného těsta doporučujeme přidávat stejný objem vajec jaký je objem vody a mléka. V případě Éclairs tedy k 200 ml vody a mléka přidáme 200 g vajec.