COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Éclairs s čokoládovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Klasický francouzský zákusek z odpalovaného těsta a jemného krému ze Zlatého klasu Dr. Oetker.

25 kusů

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Éclairs s čokoládovou polevou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček se zdobící trubičkou (Ø 1 cm)
cukrářský sáček se slabou trubičkou

Na těsto:

100 ml voda
100 ml mléko polotučné
80 g máslo
10 g cukr
0,5 zarovnaná KL sůl
125 g hladká mouka
4 ks vejce velikost M

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
70 g cukr
4 kusů žloutek
150 g máslo změknuté

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Směs odstavíme, přidáme mouku a vyšleháme dohladka. Směs vložíme do mísy, po jednom přidáme rozšlehaná vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářskou kapsu se zdobící špičkou naplníme těstem a na plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme tyčinky dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 Minuty

15 min = 1 plech (počas prvých 15 minút pečení troubu neotvíráme)

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obalu a povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Éclairs s čokoládovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 620kJ
148kcal
1089kJ
260kcal
Tuky 10.80g 18.95g
Sacharidy 10.17g 17.85g
Bílkoviny 2.70g 4.73g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek