Flag

Grapefruitovo banánový džem

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Středně obtížné
45
Vynikající džem s jemnou chutí grepů a banánů si můžete doma připravit i Vy s Želírovací cukrem Extra 2: 1 od Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou dužinu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 ggrapefruit (filátka z dužiny růžových grapefruitů)
250 gbanán oloupaný
300 mldžus pomerančový 100%
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu grapefruity oloupeme, odstraníme bílou slupku, vykrájíme filátka a odvážíme. Banány oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Ovoce v hrnci dobře promícháme s pomerančovým džusem. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citrónovou. Vše za stálého míchání uvedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou dužinu.