Flag

Grilované vanilkové ostružiny a borůvky

4 porce
Středně obtížné
40
Úžasné propojení chutí s výrobky Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Ovoce můžeme libovolně měnit dle sezóny, výborně se hodí banány nebo ananas. Po grilované večeři na zahrádce nebo terase překvapte na závěr grilovaným dezertem, vše si připravte předem a pak jen dogrilujte. Určitě sklidíte pochvalu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na omáčku
250 mlsmetana ke šlehání 33%
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
4 ksžloutek
80 gmoučkový cukr
250 gostružiny a borůvky
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme asi 20 minut stát.

2

Žloutky s cukrem šleháme v misce metličkou do zhoustnutí a přidáváme po malých částech do smetany. Opět přivedeme pozvolna k varu, až krém zhoustne. Pak ihned postavíme kastrůlek do studené vody a občas promícháme, až krém zchladne.

3

Ostružiny a borůvky naskládáme do zapékací misky a zalijeme krémem, necháme asi hodinu v lednici odležet.

4

Před podáváním posypeme třtinovým karamelovým cukrem a necháme pod grilem zapéct, až cukr zkaramelizuje (Asi 200°C, 30 minut). Podáváme horké nebo mírně vychladlé.

Náš tip

  • TIP: Ovoce můžeme libovolně měnit dle sezóny, výborně se hodí banány nebo ananas. Po grilované večeři na zahrádce nebo terase překvapte na závěr grilovaným dezertem, vše si připravte předem a pak jen dogrilujte. Určitě sklidíte pochvalu.