COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Halloweenský dýňový páj

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

podzimní pochoutka

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Halloweenský dýňový páj

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
váleček

Na náplň:

500 g dýně
2 PL olej slunečnicový
1 ks cibule
1 zarovnaných KL sůl
0,5 KL pepř mletý
1 zarovnaných KL provensálské koření
100 ml zeleninový vývar
150 g šunka
3 ks vejce
125 g zakysaná smetana
stroužek česnek
1 zarovnaných PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
100 g tvrdý sýr strouhaný
3 PL dýňová semínka oloupané

Na těsto:

350 g hladká mouka
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných KL sůl
175 g máslo změkklé nebo margarín
1 ks bílek
50 ml mléko polotučné

Na potření a posypání:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
3 PL dýňová semínka oloupané

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na malé kostičky. Olej zahřejeme ve velkém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dýni, sůl, pepř a provensálské koření. Zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme poklicí a necháme dusit 10 minut. Směs rozmixujeme ponorným mixérem a necháme vychladnout.

2

Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, máslo nebo margarín, bílek, mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme, přeneseme do vymazané koláčové formy, vytvoříme okraj o výšce 3 cm a dno propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

3

Korpus necháme vychladnout.

4

Do rozmixované dýně vmícháme nakrájenou šunku, vejce, zakysanou smetanu, rozetřený česnek, škrob, sýr a loupaná dýňová semínka. Náplň nalijeme na předpečené těsto a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na placku, přeneseme na náplň a zlehka přitlačíme k okraji formy.

5

Těsto potřeme žloutkem rozmíchaném v mléce a posypeme dýňovými semínky. Vložíme do trouby a při teplotě jako v bodě 2. dopečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Nutriční hodnoty na recept Halloweenský dýňový páj

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
138 kJ
33 kcal
Tuky 20.21 g 2.07 g
Sacharidy 25.77 g 2.64 g
Bílkoviny 11.21 g 1.15 g