COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Halloweenský dýňový páj

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

podzimní pochoutka

O nás 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Halloweenský dýňový páj

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
váleček

Na náplň:

500 g dýně
2 PL olej slunečnicový
1 ks cibule
1 zarovnaných KL sůl
0,5 KL pepř mletý
1 zarovnaných KL provensálské koření
100 ml zeleninový vývar
150 g šunka
3 ks vejce
125 g zakysaná smetana
stroužek česnek
1 zarovnaných PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
100 g tvrdý sýr strouhaný
3 PL dýňová semínka oloupané

Na těsto:

350 g hladká mouka
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných KL sůl
175 g máslo změkklé nebo margarín
1 ks bílek
50 ml mléko polotučné

Na potření a posypání:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
3 PL dýňová semínka oloupané

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na malé kostičky. Olej zahřejeme ve velkém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dýni, sůl, pepř a provensálské koření. Zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme poklicí a necháme dusit 10 minut. Směs rozmixujeme ponorným mixérem a necháme vychladnout.

2

Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, máslo nebo margarín, bílek, mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme, přeneseme do vymazané koláčové formy, vytvoříme okraj o výšce 3 cm a dno propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

3

Korpus necháme vychladnout.

4

Do rozmixované dýně vmícháme nakrájenou šunku, vejce, zakysanou smetanu, rozetřený česnek, škrob, sýr a loupaná dýňová semínka. Náplň nalijeme na předpečené těsto a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na placku, přeneseme na náplň a zlehka přitlačíme k okraji formy.

5

Těsto potřeme žloutkem rozmíchaném v mléce a posypeme dýňovými semínky. Vložíme do trouby a při teplotě jako v bodě 2. dopečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Nutriční hodnoty na recept Halloweenský dýňový páj

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1361kJ
325kcal
138kJ
33kcal
Tuky 20.21g 2.07g
Sacharidy 25.77g 2.64g
Bílkoviny 11.21g 1.15g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek