COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hokejové kluziště

(0)
3 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Fandíme našim hokejistům, a proto jsme pro všechny fanoušky připravili nápaditý dort z Perníku, Fondánu a Barev Dr. Oetker.

20 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Hokejové kluziště

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na náplň:

300 g švestková povidla

Na ozdobení:

3 balíčky Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

hluboký pekáč s oblými hranami (25 x 30 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu perníku vymícháme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

Plynová trouba: 165 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Perník vyklopíme a necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 200 g povidel. Zbytkem povidel perník ze všech stran slabě potřeme. 

3

Na ozdobení pomocí válečku vyválíme ze dvou fondánů plát o rozměrech 40 x 50 cm a perník celý potáhneme. Přebytečný fondán odřízneme ostrým nožem a rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl obarvíme jinou barvou a dozdobíme jím povrch hokejové plochy podle obrázku.  Z fondánu obarveného černou barvou navíc vytvarujeme puk a hokejky.  Ze třetího fondánu vyválíme jeden pruh asi 7 cm široký, kterým vytvoříme kolem dokola mantinel.

Nutriční hodnoty na recept Hokejové kluziště

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1168 kJ
279 kcal
1189 kJ
284 kcal
Tuky 9.99 g 10.19 g
Sacharidy 45.46 g 46.39 g
Bílkoviny 1.28 g 1.31 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek