COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Holý dvoubarevný dort

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Vyčarujte radost se slavnostním dortem z Premium Pudingu Hořká čokoláda Dr. Oetker.

O nás 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Holý dvoubarevný dort

Na těsto:

6 ks bílek
150 g cukr
6 ks žloutek
90 g bezlepková mouka
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

2 balíčky Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
4 PL cukr
380 g máslo změklé
300 g moučkový cukr
200 g džem višňový

Na ozdobení:

1 balíček Poleva mléčná Dr. Oetker
kakaové sušenky s jemnou vanilkovou náplní

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru tuhý sníh. Přidáme žloutky  a mouku smíchanou se Zlatým klasem a kypřicím práškem a opatrně zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 50 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme 2 pudingové prášky s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen pouze s 500 ml mléka a 4 PL cukru. Puding odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Máslo (380 g) vyšleháme s 300 g moučkového cukru dohladka a postupně přidáváme vychladlý Premium puding.

4

Spodní část korpusu potřeme džemem a potřeme polovinou krému a uhladíme. Povrch a strany dortu potřeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch dortu polijeme a necháme po stranách polevu stéci. Dozdobíme ovocem a sušenkami.

Nutriční hodnoty na recept Holý dvoubarevný dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2395kJ
572kcal
1432kJ
342kcal
Tuky 31.93g 19.12g
Sacharidy 70.11g 41.98g
Bílkoviny 3.15g 1.89g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek