Flag

Holý dvoubarevný dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
90
Vyčarujte radost se slavnostním dortem z Premium Pudingu Hořká čokoláda Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
6 ksbílek
150 gcukr
6 ksžloutek
90 gbezlepková mouka
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
2 balíčkyPremium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
4 PLcukr
380 gmáslo změklé
300 gmoučkový cukr
200 gdžem višňový
Na ozdobení
1 balíčekPoleva mléčná Dr. Oetker
kakaové sušenky s jemnou vanilkovou náplní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
Picture - Poleva mléčná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru tuhý sníh. Přidáme žloutky  a mouku smíchanou se Zlatým klasem a kypřicím práškem a opatrně zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme 2 pudingové prášky s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen pouze s 500 ml mléka a 4 PL cukru. Puding odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Máslo (380 g) vyšleháme s 300 g moučkového cukru dohladka a postupně přidáváme vychladlý Premium puding.

4

Spodní část korpusu potřeme džemem a potřeme polovinou krému a uhladíme. Povrch a strany dortu potřeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch dortu polijeme a necháme po stranách polevu stéci. Dozdobíme ovocem a sušenkami.