COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Holý dvoubarevný dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vyčarujte radost se slavnostním dortem z Premium Pudingu Hořká čokoláda Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Holý dvoubarevný dort

Na těsto:

6 ks bílek
150 g cukr
6 ks žloutek
90 g bezlepková mouka
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

2 balíčky Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
4 PL cukr
380 g máslo změklé
300 g moučkový cukr
200 g džem višňový

Na ozdobení:

1 balíček Poleva mléčná Dr. Oetker
kakaové sušenky s jemnou vanilkovou náplní

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a cukru tuhý sníh. Přidáme žloutky  a mouku smíchanou se Zlatým klasem a kypřicím práškem a opatrně zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 50 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme 2 pudingové prášky s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen pouze s 500 ml mléka a 4 PL cukru. Puding odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Máslo (380 g) vyšleháme s 300 g moučkového cukru dohladka a postupně přidáváme vychladlý Premium puding.

4

Spodní část korpusu potřeme džemem a potřeme polovinou krému a uhladíme. Povrch a strany dortu potřeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch dortu polijeme a necháme po stranách polevu stéci. Dozdobíme ovocem a sušenkami.

Nutriční hodnoty na recept Holý dvoubarevný dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2395 kJ
572 kcal
1432 kJ
342 kcal
Tuky 31.93 g 19.12 g
Sacharidy 70.11 g 41.98 g
Bílkoviny 3.15 g 1.89 g