COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

HRK – HRK OLÉ Lehký dort s malinami

Ideální pro letní odpoledne

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept HRK – HRK OLÉ Lehký dort s malinami

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

vejce
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

150 g maliny mražených
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Creme Olé kokos příchuť Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

50 g maliny
trochu moučkový cukr (rozmixovat s malinami a povrch dortu pocákat)
50 g čokoláda hořká strouhané
50 g čokoláda hořká strouhané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a ručně vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: O nás 12 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme mírně maliny povolit. Do uzavíratelné mísy nalijeme smetanu, přidáme oba Créme Olé, tvaroh a smeta-fix. Nakonec přidáme maliny. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně.

Nutriční hodnoty na recept HRK – HRK OLÉ Lehký dort s malinami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1135kJ
271kcal
976kJ
233kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek