COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

HRK – HRK OLÉ Lehký dort s malinami

(0)
3 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ideální pro letní odpoledne

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept HRK – HRK OLÉ Lehký dort s malinami

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

vejce
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

150 g maliny mražených
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Crème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

50 g maliny
trochu moučkový cukr (rozmixovat s malinami a povrch dortu pocákat)
50 g čokoláda hořká strouhané
50 g čokoláda hořká strouhané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a ručně vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 12 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme mírně maliny povolit. Do uzavíratelné mísy nalijeme smetanu, přidáme oba Créme Olé, tvaroh a smeta-fix. Nakonec přidáme maliny. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně.

Nutriční hodnoty na recept HRK – HRK OLÉ Lehký dort s malinami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1135 kJ
271 kcal
976 kJ
233 kcal
Tuky 17.88 g 15.42 g
Sacharidy 23.41 g 20.18 g
Bílkoviny 5.49 g 4.73 g