COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškové pyré s vanilkou

podzimní úroda ve sklenici

O nás 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškové pyré s vanilkou

Přísady:

1 kg hrušky (oloupané a nakrájené na kousky)
1 balení Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
citrónová šťáva (z 1 citrónu)
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu pyré vložíme do většího hrnce hrušky a rozmixujeme je ponorným mixérem. Vanilkový lusk rozřízneme a vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z citrónu.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného pyré. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

4

Odebereme lusk a případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Hruškové pyré s vanilkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 80kJ
19kcal
569kJ
136kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek