COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškové pyré s vanilkou

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Podzimní úroda uchovaná ve sklenici ve vaší spíži.

asi 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškové pyré s vanilkou

Přísady:

1 kg hrušky (oloupané a nakrájené na kousky)
1 balení Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
citrónová šťáva (z 1 citrónu)
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukr
2 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
5 ks sklenice vč. víčka

preparation

příprava

1

Na přípravu pyré vložíme do většího hrnce hrušky a rozmixujeme je ponorným mixérem. Vanilkový lusk rozřízneme a vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z citrónu.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného pyré. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

4

Odebereme lusk a případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Hruškové pyré s vanilkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 80 kJ
19 kcal
569 kJ
136 kcal
Tuky 0.03 g 0.24 g
Sacharidy 4.98 g 35.54 g
Bílkoviny 0.05 g 0.33 g